Helyi önkormányzati szerepek és eszközök az ökológiai fenntarthatóság megvalósításában

2016. 07. 13. | További hírek

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tizenegyfős kutatócsoportja 2015 őszétől 2018 tavaszáig azt vizsgálja, hogy vajon a hazai települési önkormányzatok milyen szerepet töltenek be a környezetpolitikában illetőleg a környezetvédelmi jog alakításában és végrehajtásában. Kérjük segítse az egyetem kutatását azzal, hogy a lenti linken található, mindössze nyolcoldalas kérdőívet szakmailag kompetens, lehetőleg vezető beosztású munkatárs – tapasztalataink szerint ez leginkább a jegyző, esetleg alpolgármester, illetékes osztály vezetője – kitölti!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által K 115530 nyilvántartási számon jóváhagyott és támogatandónak ítélt vizsgálat az önkormányzatok megkeresésével (kérdőívek kitöltésével), illetve tucatnyi településen fókuszcsoportos interjúk készítésével és helyszíni kutatással (dokumentumfeltárással, egyéni interjúk készítésével) is együtt jár majd.

A kutatás számos olyan eredményt – adatokat, helyzetértékelést, hazai és külföldi cselekvési mintákat, intézkedési javaslatokat – ígér, amelyet a helyi környezetvédelmi ügyek szabályozása, tervezése, intézése során maguk az önkormányzatok is hasznosíthatnak majd, ugyanakkor ehhez szükség van az érintettek – különösen a bevonni kívánt önkormányzati szervek, vezetők – együttműködésére is.

Tisztelt Olvasó! A fentiekre tekintettel kérjük Önt, segítse kutatásunkat azzal, hogy a lenti linken található, mindössze nyolcoldalas kérdőívünket szakmailag kompetens, lehetőleg vezető beosztású munkatárs – tapasztalataink szerint ez leginkább a jegyző, esetleg alpolgármester, illetékes osztály vezetője – kitölti!
Segítségét, fáradozását köszönjük!

http://evasys.unideb.hu/evasys/online.php?p=UG411

Amennyiben kutatásunk felkeltette érdeklődését, kérjük tekintse meg az Önkormányzati Hírlevél 2016/7. számában közölt rövid leírást is (10-14. oldalak). Ha további részletekről szeretne értesülni, kérjük keressen bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségen:

otka@law.unideb.hu

Kutatási eredményeinkről a későbbiekben is igyekszünk tájékoztatást nyújtani.