SPORTBURKOLAT A MÁTRA NYUGATI LÁBÁNÁL - A PÁSZTÓI ISKOLÁSOK ÚJ PÁLYÁJÁNAK NYOMÁBAN

2021. 04. 16. | További hírek

Pásztón a Zsigmond Király Általános Iskolában infrastrukturális fejlesztés zajlik. A projekt megvalósítása során átfogó felújítás történik, mely magában foglalja a meglévő épületek korszerűsítését, átalakítását, az épületgépészeti, elektromos, energetikai, informatikai és hőtechnikai rendszerek, a tantermek és kiszolgálóhelyiségek felújítását. A projekt keretében új TNS pálya is kialakításra került a gyerekek nagy örömére. A munkálatokhoz a Kivitelező a Mapei megoldásaival élt. Meglévő aszfaltfelületre készítették el az új színes és rugalmas burkolatot a Cívis Parképítő Kft. munkatársai.

A MAPECOAT TNS sportpályák felülete rugalmas, kiváló játék-komfortot nyújt, és rétegrendje biztosítja a labda tökéletes visszapattanását a felületről.

A régi, repedezett aszfalt javítására ADESILEX P4 és LATEX PLUS termékeket használtak. A munka kezdetén a szakemberek felmérték, hogy milyen süllyedések, repedések és hibák vannak a régi pályán, hiszen első feladatként ezt a felületet kellett egyenesbe hozni. Ezt a felületet nehezen lehetett javítani, mert kevés anyag tapad meg rajta, ezért kevertek ADESILEX P4 termékbe LATEX PLUS-t.

Az így elkészült felületre a Mapei MAPECOAT TNS RENDSZER COMFORT verzióját telepítették 4 mm-es gumiszőnyeggel. ULTRABOND TURF 2 STARS ragasztót használtak a MAPECOMFORT R 4 MM-es gumiszőnyeg leragasztásához, majd a MAPECOAT TNS PRIMER EPW alapozó után MAPECOAT TNS GREY BASE COAT színezett, válogatott töltőanyagokat tartalmazó akrilgyanta alapozó és kitöltőpaszta került felhordásra. A MAPECOAT TNS FINISH felhordása után a MAPECOAT TNS COLOR felvitele következett. A pálya végső színeit a MAPECOAT TNS PAINT finomszemcsés, kvarchomokkal töltött akrilgyanta adta meg. Végül pedig a pálya vonalait MAPECOAT TNS LINE vizes bázisú, színezett akrilgyanta festékkel rajzolták meg.

                                                                                 

ADATOK

Referencia: Zsigmond Király Általános Iskola, Pásztó

Mapei termékekkel végzett munkálatok: Sportpálya bevonat

Helyszín: Pásztó

Kivitelezés éve: 2020.

Tulajdonos: Pásztó Város Önkormányzata

Generálkivitelező: Euro Campus Kft.

Építész: Sisák Art Építésziroda Kft., Sisák Gábor 

Sportburkolati kivitelező: Cívis Parképítő Kft.

Mapei partnerkereskedő: Kemo-Épker Kft.

Mapei kapcsolattartó: Majoros Attila

Fotó: Cívis Parképítő Kft.

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK

Aszfalt kiegyenlítés: Adesilex P4, Latex plus

Sportpálya bevonat: Mapecoat TNS Grey Base Coat, Mapecoat TNS Finish, Mapecoat TNS Color, Mapecoat TNS Paint, Mapecoat TNS Line, Ultrabond Tursf 2 Stars, Mapecomfort R 4 mm

 

A Mapei által kifejlesztett termékek lehetővé teszik, hogy a megrendelő igényeire szabottan tudjunk összeállítani egy komplett sportpálya bevonó rétegrendet, legyen az professzionális pálya vagy hobbi célra használt pálya, vagy akár az ITF (International Tennis Federation- Nemzetközi Tenisz Szövetség) által minősített pálya.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretne többet megtudni a sportpálya bevonati rendszereinkről, akkor látogassa meg oldalunkat: https://www.mapei.com/hu/hu/tns