Tisztújítás a TÖOSZ Komárom-Esztergom megyei polgármesteri fórumán

2020. 01. 22. | TÖOSZ hírek

A 2019. október 13-ai általános önkormányzati választásokat követően valamennyi megyében tisztújításra – tagozatvezető, tagozatvezető-helyettes és küldöttek választására – kerül sor, ezért megyei fórumsorozatot tartunk 2019. december 1-je és 2020. március 11-e között. Veszprém megyében 2020. január 22-én, Bábolnán került sor a megyei fórumra, a választás eredményét cikkünkben olvashatják.

A megválasztott TÖOSZ küldöttek Komárom-Esztergom megyében:

Dr. Horváth Klára - tagozatvezető

Bábolna

Janovics István – tagozatvezető-helyettes

Neszmély

Grúber Zoltán

Kecskéd

Pósfai József

Úny

A TÖOSZ 2019. november 12-i elnökségi ülésén döntés született a Magyar Kisvárosok Program Munkacsoport megalakításáról. Hasonlóan a 2018-ban létrehozott Magyar Falvak Program Munkacsoport által elkészített és a kormányzat részére átadott javaslatcsomaghoz – amelynek számos eleme beépült a végleges Programba – most az 5.000 fő feletti lakosságszámú települések fejlesztésére irányuló ún. Kisvárosi programjavaslat kidolgozását tűzte ki célként a TÖOSZ, amelyet 2020 tavaszán készül letenni a kormány asztalára. Kisvárosi Programjavaslat készülne minden 5.000 főnél nagyobb, nem megyei jogú település fejlesztését érintően. 

A TÖOSZ-nak a Magyar Falu Program kidolgozásában is jelentős szerepe volt, viszont a két Programot együtt kell majd kezelni és irányítani. Az 5.000 fő feletti településekre vonatkozó javaslatcsomag kidolgozását Magyar Falu Program mintájára szerveznénk meg. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan bárki részt vehet a munkában.

Valamennyi polgármesteri fórumon lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők elmondják tapasztalataikat, javaslataiat a Magyar Falu Programmal kapcsolatban, illetve javaslatokat fogalmazzanak meg a Magyar Kisvárosok Programjához. A fórumon sor került az aktuális önkormányzati ügyek tárgyalására is, valamint tájékoztatást adutuk a TÖOSZ Tudásprogramjáról.