Tisztújítás a TÖOSZ Vas megyei polgármesteri fórumán

2020. 01. 10. | TÖOSZ hírek

A 2019. október 13-ai általános önkormányzati választásokat követően valamennyi megyében tisztújításra – tagozatvezető, tagozatvezető-helyettes és küldöttek választására – kerül sor, ezért megyei fórumsorozatot tartunk 2019. december 1-je és 2020. március 11-e között. Vas megyében 2020. január 8-án, Vépen került sor a megyei fórumra, ahol tizenkét megyei küldöttet választottak a szövetséghez tartozó települési önkormányzatok képviselői. A tisztújítás mellett a fórumon  lehetőség nyílt arra, hogy a résztvevők elmondják tapasztalataikat, javaslataiat a Magyar Falu Programmal kapcsolatban, illetve javaslatokat fogalmazzanak meg a Magyar Kisvárosok Programjához. 

A megválasztott TÖOSZ küldöttek Vas megyében:

Kovács Péter - tagozatvezető

Vép

Virág János – tagozatvezető-helyettes

Lukácsháza

Farkas Imre

Nemeskolta

Fehér László

Celldömölk

Gál Sándor

Bucsu

Gyarmati Tibor

Ivánc

Horváth Zoltán

Csepreg

Károlyi Gyula

Magyarszecsőd

Keszeiné Jancsó Marietta

Uraiújfalu

Kiss András

Jánosháza

Őr Zoltán

Őriszentpéter

Szabó József

Répcelak

A TÖOSZ 2019. november 12-i elnökségi ülésén döntés született a Magyar Kisvárosok Program Munkacsoport megalakításáról. Hasonlóan a 2018-ban létrehozott Magyar Falvak Program Munkacsoport által elkészített és a kormányzat részére átadott javaslatcsomaghoz – amelynek számos eleme beépült a végleges Programba – most az 5.000 fő feletti lakosságszámú települések fejlesztésére irányuló ún. Kisvárosi programjavaslat kidolgozását tűzte ki célként a TÖOSZ, amelyet 2020 tavaszán készül letenni a kormány asztalára. Kisvárosi Programjavaslat készülne minden 5.000 főnél nagyobb, nem megyei jogú település fejlesztését érintően. 

A TÖOSZ-nak a Magyar Falu Program kidolgozásában is jelentős szerepe volt, viszont a két Programot együtt kell majd kezelni és irányítani. Az 5.000 fő feletti településekre vonatkozó javaslatcsomag kidolgozását Magyar Falu Program mintájára szerveznénk meg. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan bárki részt vehet a munkában.

Valamennyi polgármesteri fórumon lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők elmondják tapasztalataikat, javaslataiat a Magyar Falu Programmal kapcsolatban, illetve javaslatokat fogalmazzanak meg a Magyar Kisvárosok Programjához. A fórumon sor került az aktuális önkormányzati ügyek tárgyalására is, valamint tájékoztatást adutuk a TÖOSZ Tudásprogramjáról.