TÖOSZ - OPSZ állásfoglalás

2017. 03. 03. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2017. február 17. napján megtartott együttes ülése „Az önkormányzatok és a polgárőrség együttműködésének tapasztalatai” című napirendi pontjának tárgyalása során a következő állásfoglalás született:

"A TÖOSZ és az OPSZ elnöksége, az Országos Rendőrfőkapitány, valamint az önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkár részvételével megtárgyalta a polgárőrség és az önkormányzatok együttműködéséről szóló tapasztalatokat, és megállapította, hogy az önkormányzatok döntően segítik a polgárőr egyesületeket, akik szükségesnek tartják és igénylik is az anyagi és technikai támogatást.
Az önkormányzatok és polgárőr egyesületek közötti együttműködési megállapodások, valamint a TÖOSZ és az OPSZ közötti együttműködési megállapodás kedvező hatása a jogsértések visszaszorítására, valamint az állampolgárok biztonságérzetének javítására megállapítható.

A jelen együttes ülés állásfoglalásai:

  • az együttműködést szükséges továbberősíteni, mellyel kapcsolatban a TÖOSZ és az OPSZ között 2014. augusztus 9. napján megkötött együttműködési megállapodást felül kell vizsgálni,
  • a TÖOSZ és az OPSZ elnöke együttesen fordul a Belügyminiszter, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke felé a cégautó adó fizetési kötelezettség alóli mentességre irányuló kérelemmel kapcsolatban.”