Hassay Zsófia lett a BÖSZ társelnöke

2016. 11. 29. | További hírek

Hassay Zsófiát, Terézváros polgármesterét választották a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) társelnökévé. A VI. kerületi vezető és Tarlós István főpolgármester, a BÖSZ elnöke hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a szervezet közgyűlésén egyhangúlag hozták meg a személyi döntést.

A szövetséget a következő évben irányító elnökségben a főpolgármester mellett Hassay Zsófia társelnök kap helyet, az alelnöki tisztséget pedig Kovács Péter XVI. kerületi, Riz Levente XVII. kerületi és az eddigi társelnök, Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester (valamennyien Fidesz-KDNP-sek) tölti be.
   
A közleményben idézték Hassay Zsófiát: a BÖSZ továbbra is igyekszik erősíteni a főváros 23 önkormányzatának kooperációját, ellátja a budapestieket érintő törvények esetében az előzetes véleményezés feladatát, valamint a főváros és a kerületek érdekvédelmét a kormányzattal és egyéb érdekvédő szervezetekkel történő egyeztetéseken. "Együttműködünk minden települési önkormányzatokat tömörítő szervezettel, hiszen a magyar lakosság problémáinak megoldásáért a legtöbbet helyben tehetünk" - fogalmazott az új társelnök.

Forrás: MTI